01. marts 2022

Kick off “NEMP på dansk jord”

Tilmeld dig kick-off på projektet ”NEMP på dansk jord” finansieret af CenSec og få mulighed for at høre, hvad projektet går ud på og være med til at fine-tune projektet.

En nuklear elektromagnetisk puls (NEMP) er pulser af elektromagnetisk stråling skabt af en nuklear eksplosion i adskillige hundrede af kilometers højde. De resulterende hurtigt varierende elektriske og magnetiske felter kan potentielt ødelægge elektroniske systemer ved at inducere skadelige ekstreme strøm- og spændingsimpulser i elektronik.

Derfor stilles producenter af elektronik til forsvarsindustrien af og til over for krav om beskyttelse af elektronisk udstyr overfor NEMP. Dette sker især for udstyr til forsvarsopgaver, hvor funktion også i ekstreme situationer er helt afgørende. Kravet kan være stillet for kompliceret udstyr eller for simple, basale produkter til for eksempel kommunikation, måling og indikation.

Producenterne har svært ved at dokumentere compliance med NEMP krav. Der er ikke let tilgang til testfaciliteter. Danmark har ingen egnede testfaciliteter, og testkravet på 50 kV/m forekommer astronomisk i styrke. Det rækker langt ud over standard elektronikdesign at opnå immunitet overfor NEMP.

Formålet med projektet er dels at sætte NEMP på dagsordenen overfor højpålidelig elektronik, dels udforme design guidelines, der beskriver forholdsregler mod NEMP testens særlige påvirkning af elektronik, samt afdække de faldgruber der skal håndteres i designet.

Dato: 1. marts 2022 kl. 9.00 – 13.00

Sted: Microsoft Teams

Tilmeld dig her.

Program:

9:00 – 9:15 Velkomst og introduktion til projektets organisering
Susanne Otto, FORCE Technology

9.15 – 9.45 NEMP, hvad er det fysiske fænomen og hvordan påvirker det os nede på jorden
Prof. José M.G. Merayo, DTU Space

9.45 – 10:15 Generator og D-dot sensor
Per Thåstrup Jensen, FORCE Technology

10.15 – 10.45 NEMP jf. MIL-STD og NEMP-relaterede fejlmekanismer
Rasmus Brun Behnke, FORCE Technology

10.45 – 11.15 Pause

11.15 – 12.30 Workshop om projektets praktiske gennemførsel

12.30 – 13.00 Networking