14. decemberr 2020

Markedsfokus: Endagstur for at udforske mulighederne i Luxembourgs rumfartsøkonomi

Trade Council på Danmarks Ambassade til Belgien og Luxembourg inviterer danske firmaer i rumfartsindustrien på en skræddersyet endagstur til Luxembourg torsdag d. 17. september 2020 for at udforske forretningsmæssige muligheder i den lokale rumfartsindustri.

I samarbejde med Luxembourg Space Agency (LSA) og fire af landets ledende investorer i rumfartsindustrien, vil Trade Council give danske virksomheder en introduktion til virksomhedsetablering, forretningsnetværk og finansieringsmuligheder i Europas hurtigst voksende rumfartshub.

Deltagende virksomheder vil lære om fordelagtige projekter og støtteordninger for udenlandske virksomheder i Luxembourgs rumfartsindustri og få mulighed for at præsentere deres løsninger direkte til landets ledende investorer.

Turen inkluderer desuden besøg hos Luxembourg House of Entrepreneurship, hvor deltagende virksomheder kan få svar på alle spørgsmål om lokal virksomhedsoprettelse og private forhold i landet. Herunder kan findes et foreløbigt program og en mere detaljeret beskrivelse af rumfartsøkosystemet i Luxembourg. at udforske mulighederne i Luxembourgs voksende rumfartsøkonomi.

Foreløbigt program:

09:00 Luxembourg Space Agency 19-21 Boulevard Royal
Introduktion til Luxembourgs økosystem for kommerciel udforskning af rumressourcer, herunder introduktion til Luxembourgs internationale samarbejde

11:30 Luxembourg House of Entrepreneurship 14, Rue Erasme 
Frokost og præsentation om virksomhedsoprettelse og private forhold i Luxembourg

14:00 Rundtur og præsentationer om funding
 Digital Tech Fund 203 Route d’Arlon
 Exxpon Capital 203 Route d’Arlon
 Luxembourg Business Angel Network 14 Rue Erasme
 Luxembourg Space Tech Angels 36-38 Grand Rue

17:30 Afslutningsreception

 

Luxembourgs regering har investeret et millionbeløb i rumfartsindustrien og skabt et fordelagtigt lokalt økosystem med vækstmuligheder for danske virksomheder.

Udover oprettelsen af to kandidatuddannelser i rumteknologi på Luxembourg Universitet, har regeringen givet store incitamenter til den private sektor for at gøre udvinding af rumressourcer hurtigere, billigere og mere effektiv. Regeringen har således investeret over 200 millioner € i at støtte start-ups og forskning i rumsektoren og lanceret Luxembourg Space Agency, der eksisterer for at give lokale virksomheder økonomisk og koordineringsmæssig støtte (bl.a. ved at linke virksomheder op til European Space Agencys projekter).

Luxembourg er det første land i Europe (og det andet i verden, efter USA) til at udvikle en lovmæssig pakke, der sikrer privat ejendomsret til ressourcer fundet i rummet. Desuden har økonomiministeriet underskrevet et ’Memorandum of Understanding’ med USA i maj 2019, der bl.a. giver firmaer i Luxembourg unik adgang til NASAs data med henblik på handelsmæssig innovation. Tilsammen har dette skabt en hub for internationale forskere, virksomheder og investorer, der strategisk samarbejder om effektiv kommerciel udforskning af rumressourcer.
Tilsammen arbejder 800 mennesker i den lokale rumsektor (forventes at stige med 400 personer inden 2022), der er kendt for at være flersproget og international.

Det hurtigt voksende økosystem inkluderer alle aspekter af rumindustrien og således både rumsegmentet (fabrikering af satellitter, instrumenter, systemintegratorer mm.), jordsegmentet (udvikling af jordstationer, mekanisk og elektrisk støtteværktøj mm.) og servicesegmentet (teleport services, satellitbaseret media, risk management tjenester, informationstjenester mm.). Regeringens nuværende mål er især at øge udvindingen af rumressourcer ved at skabe fordelagtige forretningsmodeller for SRU (space resources utilisation) og nedbringe udgifterne omkring selve rumekspeditionerne.

Kort sagt er Luxembourg en strategisk spændende destination med nye muligheder for ambitiøse danske virksomheder i rumfartsindustrien.
Tilmelding og pris

Vejledende deltagelsespris per virksomhed: DKK 5.000 (inkl. lokal transport, frokost og reception, ekskl. fly og ophold). Endelige pris vil afhænge af præcist antal deltagere og være lavere ved over 4 deltagende virksomheder.

Tilmelding: Senest 1. juni 2020. Interesserede virksomheder opfordres allerede nu til at tage direkte kontakt til Trade Council i Bruxelles med spørgsmål og specifikke ønsker.

Kontakt – Emma Rosenkvist van Leenen telefon +32 490 11 66 28 emmlee@um.dk

Trade Council er en del af Udenrigsministeriet og arbejder for dansk eksport og vækst på udenlandske markeder.

Trade Council
Better Tag Cloud