3D Print Defence Network

Projektperiode

1. januar 2023 – 31. december 2023

Bevilget pulje

475.000 DKK

Hør nærmere

Hvis du er interesseret I at høre nærmere omkring samarbejdsprojektet “3D Print Defence Network”, er du meget velkommen til at kontakte Anders Laustsen på anders@censec.dk eller +45 52 13 15 42

Projektbeskrivelse

3D Print Defence Network

Den danske forsvarsindustri konkurrer på et globalt marked med at levere høj-kvalitets udstyr til kritiske missioner. I disse år vokser markedet ekspotentielt, og de danske virksomheder, som primært er SMV’er, har behov for at samarbejde og lave vidensdeling om den nyeste teknologi for at være konkurrencedygtige – dette vil være muligt i et nyt klyngesamarbejde. Klyngen vil være en teknologiplatform inden for 3D-print målrettet disse virksomheders behov, der kan understøtte deres fremadrettede innovations- og forretningsmuligheder med høj-kvalitets-produkter. Virksomhederne vil i projektet blive opkvalificeret til udnyttelse af materialer og teknologier, så de selv kan produktudvikle nye innovative komponenter i en international konkurrence.

I klyngen vil virksomhedernes behov give anledning til adskillige dedikerede teknologiudviklinger. Der vil eksempelvis være:

  • Demonstration af nye koncepter hvor reservedele bliver 3D-printet
  • Udvikling, demonstration og test af nye innovative 3D-printede komponenter til radarapplikationer
  • Teknologi ”scouting” og demonstration af 3D-print med keramer og kompositmaterialer til fx ballistisk beskyttelse
  • Udvikling, demonstration og test af nye letvægtskomponenter til fx droner

Teknologisk Institut har produktionsforholdene til at producere 3D-print i metal og plast, knowhow om design og teknologi, samt laboratorierne til at udføre tests. Teknologisk Institut koordinerer et stort europæisk forsvarsprojekt om 3D-print i forsvaret, ROLIAC, som vil hjælpe de danske virksomheder med at være på forkant med den nyeste udvikling samt at få internationale kontakter.

Fælles hjemtagning af den nyeste teknologividen indenfor området vil finde sted, eksempelvis via ”EUROSATORY” (fokus på forsvar, Paris, Frankrig), ”formnext” (fokus på 3D-print, Frankfurt, Tyskland), ”Military Additive Manufacturing Summit” (Fokus på 3D-print og forsvar, Tampa (FL), USA) og ”ASTM International Conference on Additive Manufacturing” (fokus på standardisering og certificering af 3D-print, Orlando (FL), USA) vil udnyttes som vekselvirkningsevent. Det er et særligt fokusområde for klyngen, at virksomhederne får udviklet deres internationale kontakter.

Projektet indeholder følgende aktiviteter

  • Deltagelse i minimum 2 internationale events
  • Aktiv deltagelse fra minimum 7 virksomheder
  • Opkvalificering af virksomhederne igennem 1 seminarer ved TI
  • Løbende synlighed af klyngens aktiviteter via nyhedsbreve
  • Minimum 1 ansøgning til EDF – EU Defence Fund
Projektleder
Virksomhedsdeltagere