Søgeikon

DISCMAM

Beskrivelse:

Med DISCMAM-projektet finansierer Den Europæiske Union innovation inden for militærlogistik ved hjælp af additiv fremstillingsteknologi såsom 3D-print.

DISCMAM er et samarbejdsprojekt med et konsortium bestående af 10 partnere fra 5 europæiske lande. Det er et European Defence Fund projekt, som finansieres af den Europæiske Union, og formålet er at udvikle en sikker digital platform til reparation og reservedele ved hjælp af additiv fremstilling i metal. Projektet sigter mod at revolutionere den digitale forsyningskæde, der er dedikeret til vedligeholdelse af militære operationer on site.

Ved lanceringen af projektet i januar 2024 fremhævede projektets koordinator den innovative tilgang, der er centreret omkring metal 3D-print. Det primære mål er at forbedre effektiviteten i militær vedligeholdelse ved at muliggøre reparation og fremstilling af reservedele på stedet.

Der lægges vægt på potentialet for at etablere en sikker digital vej til fjernsupport af militære operationer med fokus på brugen af additiv fremstilling i metal til reparation og udskiftning af dele, hvor de er nødvendige og efterspørges.

DISCMAM-projektet ønsker dog ikke kun at gøre fremskridt inden for den digitale forsyningskæde til vedligeholdelse on site i forsvaret. Ud over de foreslåede forbedringer sigter man også mod at styrke kapaciteterne i den europæiske forsvarssektor over for konstant skiftende udfordringer. I den forbindelse forventes det, at initiativet vil strømline reparationsprocessen samt styrke autonomien i militære operationer og skabe en pålidelig digital forsyningskæde, der effektivt og sikkert kan reparere og fremstille reservedele. Det europæiske samarbejde mellem enheder involveret i projektet vil bidrage til at sikre forskellige synspunkter, erfaringer og tværfaglige teams, der beriger projektet og forbereder det til fremtidige anvendelser inden for forsvaret.

Information

Dato

1. December, 2023

-

30. November, 2026

Projektansvarlig

Anders Laustsen,

Deltagende virksomheder